Kelly Yip

My portfolio

Flyers & Promotie Asian Boulevard

Sinds 2012 ben ik werkzaam bij een Sushi restaurant in Tilburg, genaamd “Asian Boulevard”. Het was een pas net opgestarte sushi restaurant toentertijd en ik merkte dat ze nog geen vaste huisstijl hadden. Veel flyers met belangrijke informatie werden gemaakt in Word. Omdat ik daarvoor ook voor mijn voormalige werkgever soms kleine flyers moest maken, bood ik aan om ook voor hun flyers te maken. Ze waren hier heel blij mee en zo ben ik begonnen als visueel vormgever achter de schermen, naast het bedienen in het restaurant.

Voor Asian Boulevard heb ik veel verschillende flyers gemaakt. Een van de grootste projecten waaraan ik mocht deelnemen was het vormgeven van het nieuwe menukaart. In de eerste jaren mocht ik alleen foto’s maken van de gerechten, maar in 2017 mocht ik de gehele kaart indelen & ontwerpen. Ik heb toen alle gerechten mogen fotograferen, bewerken en vervolgens de kaart vormgeven. In 2018 mocht ik opnieuw hun nieuwe menukaart ontwerpen.

 

Voor speciale evenementen of actiedagen maakte ik ook promotiemateriaal. Een voorbeeld ervan is ‘Sushi Tasting’, hierbij werd er voor 2 dagen 10 nieuwe gerechten op het menukaart geïntroduceerd. De meest favoriete gerechten worden meegenomen naar het nieuwe menukaart. Hierbij had ik de foto’s gemaakt, invullijsten, waardebonnen en promotiemateriaal zowel op Facebook als mail.

Website Asian Boulevard

Naast de flyers en promoties, kreeg ik vorig jaar de opdracht om de website van het restaurant te vernieuwen. Op de oude website stond haast geen informatie over het restaurant en gaf eigenlijk geen goed beeld hoe mooi het restaurant daadwerkelijk is. Ook was het voor veel gasten nog onduidelijk dat de boulevard uit 3 restaurants bestond. Dit wilde ik wel graag duidelijk maken op de website.

Ik was begonnen met een concept layout van hoe de website eruit moest komen te zien. Vervolgens heb ik mezelf verdiept in het maken van WordPress websites en heb toen een thema uitgekozen dat vrij overeenkwam het concept dat ik al had gemaakt. In twee maanden heb ik de website, met inhoud, foto’s en speciale links (VIP-puntenspaarsysteem & Eet.nu reserveringssysteem) kunnen realiseren.

 

Bekijk hier de volledige website van Asian Boulevard: www.asianboulevard.nl

Freelance werk & Logo’s

Voor Asian Boulevard heb ik veel promotiewerk en creatief werk mogen maken. Maar zelf heb ook een aantal zijprojecten gehad. Ik heb bijvoorbeeld logo’s mogen ontwerpen en verschillende flyers mogen maken. Hieronder een aantal voorbeelden.

Een klant wilde een logo, waarbij de de letters W, A & F samen kwamen. Het was bedoeld voor een mannenkleding merk. De logo moest iets mannelijks maar ook een moderne twist hebben. We hebben eerst een aantal lettertypes geprobeerd en waren tot slot hiermee verder gegaan. Vervolgens heb ik de blauwe lijnen en schaduwen eraan toegevoegd.

 

Ik heb een minor Marketingcommunicatie gedaan op het Avans hogeschool in Den Bosch. Een docent had toen aan mij en een klasgenoot gevraagd of wij het nieuwe logo wilden ontwikkelen van de Learning Community. Wij hebben verschillende logo’s bedacht en tot slot is het de 1e geworden.

 

Toen een vriendin van mij ging trouwen werd aan mij gevraagd of ik een cartoon versie van haar en haar toekomstige man wilde maken. Dit deed ik met plezier. Ze hebben tot slot de afbeelding gebruikt voor het in het afscheidspakketje van de bruiloft.

Reclamefilmpje Asian Boulevard

Naast vormgeven en fotografie heb ik ook een passie voor filmen. Hoewel ik daar nooit verder mee gegaan ben, heb ik wel een reclamefilmpje voor Asian Boulevard mogen maken. Het was een korte promotiefilmpje voor de zomer om de gerechten van Sushi Boulevard en Kimchi Boulevard te laten zien.
Hieronder het eindresultaat.

 

 

Freespace & Posters

Tijdens een projectweek van school mocht ik meedoen aan een Freespaceweek. Hierbij mochten we voornamelijk tekenen. Een van mijn eerdere hobby’s. Ik heb toen een 3,5 bij 2 meter tekening gemaakt. Hieronder zie je het proces en eindresultaat.

 

 

Naast veel computerwerk maak ik ook vaak dingen met mijn handen. Hieronder bijvoorbeeld een poster voor een opdracht van school over zelfcontrole van je emoties.

 

 

Social Media Asian Boulevard

Voor Asian Boulevard houd ik ook de Social Media bij. Het is op dit moment nog alleen Facebook, maar we houden vaak verschillende acties, zoals een Like & Share win actie. Voor de rest probeer ik op de meest berichten te reageren en speciale dagen aan te kondigen. Hieronder een aantal voorbeelden.

 

Voor meer van zulke acties kan je naar www.facebook.nl/asianboulevard

Time App

Voor een project op school mochten we een nieuwe layout ontwerpen voor Time Magazine. Hierbij had ik een pagina bedacht waarbij er veel nadruk lag op het visuele aspect. De pagina bestond uit alleen maar ruiten. Mensen konden dan het ruit omslaan en een kleine samenvatting lezen. Indien ze verder willen lezen, dan konden ze de pagina openen.

 

Green Christmas

Voor een project op school mochten wij een evenement creëren waarbij er gefocust werd op duurzaamheid. Wij hadden ervoor gekozen om een groene kerstmarkt te houden. Hierbij werden er workshops gegeven waarbij er kerstversieringen werden gemaakt van alledaagse producten. Zodat mensen in plaats van elk jaar nieuwe kerstproducten kopen, zelf gingen maken. Ik mocht de teaser maken en promotie van deze kerstmarkt.